Nieuws      

24 mei 2022

In tussen hebben we hier niet stil gezeten. We hier een fotomodel in huis rond lopen. Ons stella heeft een fotoshoot gehad met het bureau casting Paws begin maart voor het merk Beaphar. Het was een fotoshoot van twee uur en er kwamen hele mooi resultaten uit. Zo zal ze binnekort op de verpakking staan van kattenvoeding.

Op 6 april en 10 april zijn er 2 nestjes geboren, eentje van Melanie en eentje van Stella. Voor Melanie is het haar laatste nestje want ze had 2 gezonde kittens en is ook 5 jaar intussen dus tijd voor op pensioen te gaan en lekker lui in de zetel oud te worden.

Bij Stella begon het op 10 april om 2 uur snachts. Op nog geen twee uur waren er 3 kittens.Maar maar nummer 4 en 5 liet op zich wachten. Zo zijn we smorgens naar de dierenarts van wacht gereden om een foto te nemen wat er aan de hand was want de weeën waren er wel. Zo zagen we op de foto dat nummertje 4 een te groot hoofd had. Dus is Stella daargebleven voor een keizersnee.Nummertje 5 heeft het niet gehaald maar nummertje 4 wel. We hebben dan ook meteen besloten om Stella te laten sterliseren. Dat is dan ook meteen gebeurd. Ik wist niet als je een poes laat sterliseren dat ze toch haar kittens nog kan voeden. Maar nu hebben we 3 mooie kittens rondlopen hier in huis. Op 3 weekjes hebben we nog eentje moeten afgeven omdat het zo slecht bij kwam tegenover de drie andere. We fleste hem elke dag een beetje bij en hij deed dat super goed tot op een middag dat hij dood in het nestje lag. Zo zie je maar dat het toch niet helemaal oke was. Fokken van poezen is niet altijd roze geur en manenschijn.

Suzy, Femke en Marco hebben als eerste de eer gehad voor een vriendje te kiezen. Daarna is Ilse met haar man komen kiezen. We doen het op ons gemakje dat iedereen zeker goed heeft kunnen nadenken wie er bij hen komt wonen. Want kiezen uit zo schattige beertjes is altijd super moeilijk. Eind juni zal Colette ook mama worden van haar tweede nestje. Van de drie nestjes is onze Leo de papa. Hij heeft dat super goed gedaan voor zijn eerste keer. We zijn trots op hem! Hij heeft de smaak te pakken en kan de ladies soms niet met rust laten.

 

30 januari 2022

Het is al even geleden dat we hier nog eens iets hebben neergeschreven. In tussentijd is er veel gebeurd. tot september hebben we kittens gehad en dat was toch wel heel intens zo een nestje van 7 en dan nog eens een overlapping van 4 kittens. Zo zaten we van eind april tot september met kittens. Het heeft ook zijn charmes zo kleintjes hebben.Maar omdat we graag ook altijd alles kraaknet willen houden is het een hele opgave niet alleen voor ons maar ook voor de mama poes.

Dan ben ik in november met Leo en Colette op show geweest in Antwerpen om eens te zien wat de min puntjes zijn van hen.Ze vonden ze prachtig ! Colette wed beste in variëteit en eerste in haar klasse werd ook nog eens voorgesteld voor best in show. Leo kreeg ook zijn punt maar er was niet echt concurentie maar ze zeiden dat hij veel belovend is. Was een super tof dagje !

Op 7 december hebben we afscheid moeten nemen van onze lieve Bo. Bo was onze eerste Britse korthaar, daarmee is het eigenlijk allemaal mee begonnen. Ze werd 18 jaar en 3 maanden ! We gaan haar nooit vergeten want ze was echt een hele lieve brit en luisterde ongelooflijk goed naar ons. Maar ze was echt ten einde, haar nieren waren stil gevallen en toen heb ik maar besloten om haar uit haar lijden te helpen. Niet gemakkelijk omdat ze al zolang bij ons was. Ze heeft echt een heel mooi leven gehad.

28 januari zijn we op jaarlijkse controle geweest bij Barbara Van De Velde voor HCM testen van Colette, Leo, Stella en Melanie. Deze werden alle 4 goedgekeurd ! Voor Leo was het de eerste keer dus altijd toch wat spannend. Pkd was ook negatief bij hem. Melanie die was intussen krols dus is zij de eerste die een bezoekje mag brengen bij onze Leo. Voor Leo ook de eerste keer, benieuwd of het gaat lukken tussen die 2.

 

16 Mei 2021

Groot nieuws vandaag!!! Na heel lang zoeken en al 8 jaar te fokken hebben wij besloten ons eigen katertje te houden. We waren het rondrijden een beetje beu. Ook het zoeken naar de ideale kater werd moeilijker en moeilijker. Dus het was wel een zoektocht van een jaar maar uiteindelijk hebben wij hem gevonden. Dus we hebben een verre reis voor hem gemaakt van 12 uur rijden naar het verre Polen. Door de covidperiode werd het ook niet gemakkelijker op. Ik wilde voor mijn job niet in Quarantaine dus moesten wij op 48 uur terug zijn. Zo hadden ik met mijn man ons Dinsdag laten testen om Donderdag te vertrekken naar Polen. We zijn dan om 5 uur s'morgens vertrokken en zijn er aangekomen rond 19u. Het was een zeer warm ontvangst ! We hebben daar samen gegeten bij de fokker en onze Leo liep daar rond. Zijn naam is Lucky Leo een creme katertje maar een super lief karakter. Hij geeft zelfs kusjes. Na twee uurtjes zijn we dan naar ons hotelletje gegaan samen met Leo in Ustron. Hij was helemaal niet bang en zelfs snachts lag hij gewoon bij ons in bed. We zijn dan die morgend vertrokken rond 9uur huiswaarts met Leo. Ik had het om hem zo comfortabel mogelijk te maken de grote bench van de show opengezet in de auto dat hij ook wat loop comfort had. Het eerste half uur vond hij het niet zo leuk maar dan heeft hij de volledige rit geslapen , gegeten en hem gewassen. Wij waren terug in Bornem rond 21u30. Hij maakte kennis met onze poezen en voor de nacht heeft hij bij mijn zoontje geslapen. Omdat we leo niet alleen wilde gooien bij de leeuwen. Want normaal hier in huis geld de regel geen poezen in de slaapkamer. Hij is hier nu al 2 dagjes en het gaat super goed met onze poezen! ze zijn natuurlijk ook weer hele gemakkelijke, hun zacht karakter is echt te merken. Leo daar in tegen durft wel eens grommen maar ik denk dat het allemaal wel vriendjes zullen worden.

 

2 Mei 2021

Ons Melanie is mama geworden van liefst 3 kittens. de bevalling is super goed verlopen. het zijn 2 poesjes en een katertje!

 

25 April 2021

Wat is het lang geleden dat ik nog iets heb geschreven op mijn site. In die wintermaanden valt er ook weinig te beleven. Colette ons blauwcreme poes die kwam krols in December maar zij vond de kater die ik voor haar had uitgekozen maar niks. Twee maal heb ik haar er naartoe gedaan en is er niks gebeurd. dus moest ik opzoek naar een ander ventje voor haar. Zo zijn we naar Gerda Van De Werf geweest en was het liefde op het eerste gezicht met Scoutt. Ze had een mooi buikje. Maar op Vrijdag 23 april was het zover!! Colette kreeg s'nachts weeen en beviel van 7 kittens. Nooit hadden wij een nest met 7 kittens gehad. Natuurlijk had ik ook nooit gedacht dat er 7 in haar mooie ronde buikje zaten.

De 7 kittens stellen het goed. ze zijn heel verschillend van gewicht en kleur. Ik kan er wel uren naar zitten kijken, de ene moet je al eens mee helpen om ook wat melk te kunnen krijgen van mama. Want met 7 kittens en 6 tepeltjes gaat het er soms heel heftig aan toe.

 

31 Augustus 2020

Vandaag is het weer zover!! Het eerste kitten vertrekt met zijn reiszakje richting thuis. Hier zal hij enorm gemist worden want hij was het kakkennestje van de 6. Meneertje was een specialeke. In de beginnen wilde hij niks eten van nat of brokjes zo hebben wij er 3 dagen mee bezig geweest tot dat hij ontdekte dat het supper lekker was.

Morgen rond 10 uur vertrekken Zelda en Lio met hun reiszakje richting thuis. Die 2 hebben geluk want Laurine en Shaun werden verliefd op 2 poesjes. Daar gaan lio en Zelda een leuke toekomst tegemoet. Ze worden daar verwend van hier tot in Tokio.Die gaan veel speelplezier te samen hebben.

Dan S'Middags word Bijou opgepikt door Anouk en familie. Die heeft gisteren nog even genoten van alle aandacht van mijn ma voor op haar schoot een uurtje inslaap te vallen en te knuffelen. Natuurlijk heeft die daar een vriendje en een paar kinderhandjes.

Zondag is het dan de grote dag voor Sky en Lily die gaan bij Marco en Suzy wonen. daar zullen ze in de watten worden gelegd door dochter Femke. Die zullen super blij zijn daar want ze gaan met 2 en liggen nu al veel te samen. Alle kleintjes vertrekken naar een super THUIS!!

Intussen zijn die van Stella ook al 8 weekjes. Ze zijn super actief en doen graag uitdagende dingen. Zoals dingen dat wij niet leuk vinden. In de tvkast springen en tussen de draden lopen!! Het is de eerste nest dat ze dit spelletje zo tof vinden. het zijn wel super toffe slimme kittens.

 

7 Juni 2020

OP 5 Juni is ons Stella bevallen van 5 kittens. De bevalling duurde 6 uur. We zijn een kitten verloren door dat het in stuit lag . Van de 5 lagen er 4 in stuit en bij de laatste weten wij niet goed wat er fout ging maar met pijn in ons hart moesten wij hem afgeven. Nu zijn wij 2 dagen verder en het gaat super goed met hen. Ze komen goed bij en eten de ganse dag door.Stella is helemaal weg van haar kittens.De enige die hier wat onwennig erbij loopt is ons Colette. Die verstaat het allemaal niet zo goed en mist haar mama Stella in huis. Stella ligt voorlopig nog in de bureau daar ligt ze lekker rustig. Colette is al eens gaan kijken maar vind het maar niks.

 

16 Mei 2020

Het is weer een tijdje geleden dat we groot nieuws hadden aan te kondigen. Hier in huis is ons Colette echt een grote aanwinst, ze plakt letterlijk een hele dag op je. Durf je u in de zetel te plaatsen wie springt er hier op u schoot? Colette!! Het liefst word ze heel de dag geaaid en geknuffeld.

Melanie is begin Maart op dekking geweest naar het verre Okkenbroek in Nederland bij Fenny haar lieve kater banksy. We hebben deze kater gekozen omdat ik er al eens kittens van heb gehad. Alle kittens van hem waren super lieve aanhankelijke kittens!! Twee Mei is dan Melanie mama geworden van liefst 6 kittens.We denken 4 poesjes en 2 katertjes. Mama en de kittens doen het super goed.

Het stopt nog niet met nieuws. Stella is op dekking geweest niet in Nederland maar België een 40 minuutjes rijden van bij ons. Ze was smoorverliefd op Billy Ruiz, die twee kregen niet genoeg van elkaar. wij verwachten van haar begin Juni een nestje blauwe bollekes. Ze moet nog 3 weken gaan en is redelijk dik al. Hopelijk gaat alles goed.

 

4 Oktober 2019

Eigenlijk schaam ik mij een beetje. Het is super lang geleden dat ik nog wat geschreven heb. Intussen zijn de kittens van Stella ook al meer dan 13 weken. Iedereen heeft een leuk huisje gevonden. Bentley is bij Thomas gaan wonen, Nala is bij Frederico en Sophie en de kids gaan wonen. In begin hebben deze 2 de baasjes op de bank laten slapen want miauwde veel om de mama en de andere zusjes. Maar eindelijk na een weekje stellen ze het super.

Uit dit prachtige nestje houden wij zelf ook eentje: Kay Colette Nabreca klinkt haar naam. Haar roepnaam is Colette! Een dik creme blauw poesje korte pootjes, kleine oortjes kort rugje met een hele dikke vacht.

Het 4 de poesje vertrekt eind deze week naar Annick. Die kijken er ook al even naaruit maar met het vele werk mocht Berthe tje nog wat langer blijven bij ons.

AL ZEG IK HET ZELF:"DIT WAS MIJN MOOISTE NESTJE VAN AL DE HELE TIJD DAT IK FOK."

 

15 Augustus 2019

Intussen zijn Melanie haar kittens al 13 weken. De tijd gaat snel alle 4 de kittens hebben een leuk huisje gevonden.

Dinsdag 13 Augustus is Charlie als eerste verhuisd naar Margo en Ian. Hij doet het super daar. Zelfs Ian krijgt al kusjes.

Dezelfde dag verhuisde Jenna naar Katrien waar zij kennismaakte met 2 paar kinderhandjes.

Tommie en Pien blijven nog een weekje bij ons. Die verhuizen samen naar een huisje bij Roliene, Thobias, Lars , Maite en Michiel.

 

26 Juli 2019

GROOT NIEUWS !!! Gisteren is Stella mama geworden van 4 kittens. 3 schildpadpoesjes en een blauw katertje.

Stella koos voor te bevallen op de warmste dag van het jaar. Het begon om 00u toen wij gingen slapen. Ze sprong op ons bed en ze liet ons de weeën zien. ik als een gek terug uit mijn bed en haar de werpkist laten zien. En ze ging er toch in liggen. Na een uur was er nog steeds geen kitten. carlos had ik ook al uit zijn bed gehaald. Om 02u was het eerste kitten daar en om 06u het laatste. Het voorlaatste kitten wilde niet drinken.Carlos zei : "ik ga slapen hoor! Dus heb ik er het aangelegd en om 7u30 begon het drinken. Toen pas kon ik op mijn gemakje gaan slapen. Want alleen Stella was niet uitgeput ...

 

20 Juni 2019

Eindelijk heb ik de moed gevonden om iets te schrijven over Lilly. Zondag ben ik met Carlos nog gaan kijken naar haar. Hoe ze daar lag greep ons enorm. Ze was ziender ogen achteruit gegaan.

Ze had de strijd opgegeven, misschien wilde ze wel nog maar haar lichaam niet meer. Daarom hebben wij de moed bijeen genomen om haar te laten inslapen. Verlossen uit haar lijden!! dat zagen wij in haar ogen. Wij zullen haar nooit vergeten hoe wij samen naar show gingen. De eerste keer ik wilde gewoon eens weten wat de jury van haar vond en zonder dat wij het wisten stonden wij samen op het podium. Haar toffe karakter dat iedereen blij maakte, de super mooie kittens die ze ons gegeven heeft,... Wat is het hier stil zonder haar. De andere poezen missen haar ook, lopen een beetje verloren. Wij die haar aanwezigheid missen. Nu pas voel je hoe belangrijk ze was in de groep van de poezen.

WIJ ZULLEN JE NOOIT VERGETEN LILLY!!!

RIP LILLY ZONDAG 16 JUNI 2019

 

16 Juni 2019

Deze week is het al een hele zwarte week .

Vorige week hadden wij het in vizier dat lilly een beetje bloed in haar stoelgang had. Donderdag had ik al naar de dierenarts geweest en die gaf medicatie ,maar omdat ze zwanger was dacht ik :" ga even nakijken of het wel bij zwangerpoezen kon.Daar stond bij zeker niet aan fokpoezen geven." Dus zo had ik deze medicatie niet gegeven. Voor ik Vrijdag naar het werk vertrok zei ik tegen Carlos hou Lilly zeker goed in het oog he. Zaterdagmorgend zat ze mij aan te staren met grote zwarte pupilen en direct zag ik dat het niet juist was. ze dronk heel veel en steunde met haar hoofdje aan de drinkfontein.

Bij de dierenarts aangekomen trokken ze bloed van haar en moesten wij wachten op de uitslag tot s'avonds voor medicatie te kunnen starten.

Toen ik s'avonds van werken naar huis kwam waggelde Lilly op haar pootjes. Doodziek sleepte ze haar eigen vooruit. Gelukkig heb ik van op show een vriendin die ook dierenarts is en die had ik intussen gecontacteerdwat ik met haar moest doen. Die zei ga direct naar de dierenkliniek in Borsbeek met haar.

Zo kwam ik aan in Borsbeek en wilde ik Lilly uit haar bench nemen maar ze had een miskraam gehad . Dan hebben wij bloed genomen en de waarde vh bloed was zeer slecht.

De dagen erna zakte de waarde van 7.8 naar 5. Omdat Maino mijn zoon op Dinsdag zei ik wil graag Lilly nog eens zien , reden wij samen naar Borsbeek. Ik zei tegen hem : "Maino, Lilly is echtniet goed als de waarde weer gezakt zijn vandaag zal mama de keuze maken om van haar een sterretje te maken.

Die dag was de waarde van Lilly's bloed gestegen naar 9.3 en de dag erna naar 11.3. wij dachten aan bloedtransfusie! zo hebben wij contact met Wendy en Hans opgenomen of haar zoon Flinn bloed wilde doneren. Hans en Wendy zeiden direct ja! Zo zou Lilly meer kans maken om te overleven.

Donderdag heeft Flinn dan bloedgegeven. De waarde stegen tot 19 op Vrijdag . Iedereen heelblij . Maar nu zijn wij Zondag en de waarde zijn weer gedaald naar 12. Dus moeten wij nu denken wat wij gaan doen met haar. Mijn Liefste Lilly zo vechten voor haar leven!!

 

14 Mei 2019

Wij hebben heel veel nieuws vandaag!

Gisteren is ons Melanie bevallen van 4 mooie gezonde kittens. Ze doen het super goed want ze zijn gewoon 20 gram bijgekomen vandaag.

Het zijn 2 poesjes en 2 katertjes . Mooi gelijk verdeeld.

Ons Lilly is 3 weken geleden op date geweest naar Banksy bij Fenny in Deventer.

Het was weer dikke liefde want van gisteren weten wij ook dat ze zwanger is. Eind Juni verwachten wij kittens van haar.

Stella laat ons wachten op haar krolsheid. Ze is een keer al goed krols geweest maar toen was Bennet niet vrij. De mooie kater die wij gekozen hadden voor haar moest op show.

Ons geduld word op de proefgesteld.

 

24 Maart 2019

Vandaag is Flinn weer aan zijn vakantie van 5 dagen bij ons begonnen.

Hij kent ons huis als geen ander, bij het binnenkomen gaat hij direct naar de trap want de meiden moeten even wennen.

Maar nu een paar uur later liggen ze allemaal al rustig te slapen.

Melanie is 2 weken geleden op dekking geweest in het verre Almere bij Boyke.

Nog een weekje wachten en we weten meer.Maar de voortekens zijn er. Veel eten en veel slapen!!

 

19 Februari 2019

Vorige week zijn wij met de 3 girls naar de dierenarts geweest.

Alle drie zijn ze negatief getest op hcm , felv en fiv ook hadden ze een rabiësenting nodig omdat ze naar Nederland op dekking gaan.

Nu is het afwachten wanneer ze krols komen. De katers zijn al gekozen!!

 

5 Februari 2019

Morgen om 14u is het de grote dag van onze meisjes!

Alle 3 worden ze getest op HCM en felv en fiv. Pkd is al inorde.

Morgen meer nieuws met de uitslagen.

 

22 Januari 2019

Wat gaat de tijd toch snel. Buiten is het aan het sneeuwen en stilletjes worden de dagen weer langer en ook de poezen weer krols.

Melanie krijst al dagen het huis bijeen. Dus tijd voor de girls te testen op hcm.

Altijd blijft het toch wel spannend.

 

25 December 2019

Ohh!! Vakantie is altijd leuk want dan komen er altijd wel kittens van ons Lilly logeren.

Zo is deze week Flinn en Odette op bezoek geweest.

Het is onvoorstelbaar hoe goed die het met elkaar kunnen vinden. Zit in de genen zeker!!

 

Zondag 22 Juli 2018

Deze twee jarigen werden vandaag letterlijk in de bloemetjes gezet ... :-)

...Gin Stella en Gloria

 

28 juni 2018

Een van de kittens lag steeds alléén, de andere 4 lagen altijd op elkaar .

S'avonds ging ik nog eens kijken naar de ukjes of alles oké was maar moest dan vaststellen dat er eentje overleden was. Het was hetgene dat steeds alleen lag.

Waarschijnlijk was er toch iets mis mee. Maar ik was er toch weer van gepakt. Gelukkig doet de rest het super.

27 Juni 2018

Ons Lilly is mama geworden van 5 kittens.

Ze had een leuke plaats uitgezocht voor de bevalling "de dressing" !

Het is begonnen om 5 uur s'morgens en tegen 9 uur waren ze er alle 5.

 

 

20 Oktober 2017

Een zware week deze week! Van vorige week Zaterdag (14/10) tot morgen zijn de kittens één voor één uitgevlogen.

Zaterdag kwam Louis zijne Pol halen. Die kon niet meer wachten want die 2 hadden een klik te samen.

Maandag vertrok George ( carlos zijn chouchou) en Julieke ook. Julieke gaat bij tante Erna en nonkel Luc wonen. Normaal gingen ze haar op Donderdag komen halen, maar tante Erna kreeg een poezenaanval 😂 .

Woensdag vertrok Melanie ( Maino zijn chouchou, daar vloeide zelf tranen bij.) Hij had nog nooit zo een lief nestje gehad zei hij. Iedereen komt ze halen !!

Morgen gaat Goemer naar Jurgen en Brigitte wonen. Dan blijft Stella alleen nog bij ons wonen . Het is heel rustig geworden hier in huis.

29 oktober ga ik met Melanie , Stella en George naar show eens zien wat het gaat geven .

 

 

29 September 2017

De kittens groeien hier als kool . Nu zijn ze 10 weken oud. Ze doen het allemaal super goed , één ding hebben ze gemeen, in de boel afbreken zijn ze alle 6 goed. Als er eentje op de tafel springt en je neemt ze eraf, dan zitten de volgende 2 er al op. Alle 6 hebben ze ook al een liefdevolle thuis gevonden. Binnen 3 weken verhuizen ze, behalve eentje, dat blijft hier wonen, ons Gin Stella!

18 Augustus 2017

Vandaag was het een zware dag ! Wij hebben plots afscheid moeten nemen van ons Xiome. Ze was een super lieve poes. Het zal stil zijn hier zonder haar.

25 Juli 2017,

Groot nieuws!! Wij gaan meestal op vakantie in Juli, en omdat Lilly de vorige keer niet van de eerste keer zwanger bleek te zijn had ik het nu ook niet verwacht. Nu was ze toch wel van de eerste keer zwanger en ze moest bevallen toen wij weg waren, 3 dagen vroeger dan dat wij pas terug thuis zouden komen!

Gelukkig is mijn ma ook helemaal gek van poezen en als wij op reis gaan, past zij op de poezen. Ze gaan dan allemaal naar haar huisje logeren.

Het was 21 Juli en mijn ma stuurde mij een berichtje dat er al een paar dagen de slijmprop aan het loskomen was bij Lilly.

Op 22 Juli is ons Lilly dan mama geworden van maar liefst 6 Kittens. Het was vreugde al om . Eindelijk eens weer een beetje geluk met mijn kittens.

 

Vandaag is Jeanneke verhuisd naar haar nieuw huisje bij Debra en Mathieu. Ze is echt een klein deugnietje. Debra zal er nog veel werk mee hebben. Want met Jeanneke bij u, voel je je nooit alleen. Ze zal daar wel in de watten worden gelegd.

 

 

14 Mei 2017,

Op 14 Mei is ons Lilly haar laatste punt behaald. Vanaf nu mogen wij voor haar naam "kampioen" schrijven. Ze heeft het supergoed gedaan!

Zaterdag 13 Mei werd ze ook wat krols.

Zondag zijn wij samen naar de show geweest en Dinsdag 16 Mei heb ik haar naar Fenny gebracht. Ze was zo krols dat Fenny dacht dat dit niet dezelfde poes was van vorig jaar. Nu is het bang afwachten of het gelukt is. In ieder geval kwamen ze heel goed overeen.

 

Met Xiome en Hercule gaat het nog steeds supergoed . Hij weegt al 547gr. Het is heel bijzonder. Soms vinden wij hem niet, en dan ligt hij in de mand tussen het speelgoed.

 

 

Vrijdag 5 Mei 2017,

Onze kleine Hercule doet het super goed. Elke dag komt hij 15gr bij. Natuurlijk niet moeilijk, want meneer heeft de melkbar helemaal alleen voor hem. Wij hebben wel besloten dat het Xiome haar laatste nestje is. Omdat haar bevallingen de laatste jaren zo moeilijk waren mag ze op 6 jarige leeftijd op pensioen. Daarom ga ik voor haar ook op zoek naar een liefdevolle thuis. Ik wil een kleine cattery zijn en wil natuurlijk met mijn lijnen verder bouwen.

14 Mei ga ik met ons Lilly naar Doornik op show.

 

 

Woensdag 19 April 2017,

Gisteren rond 23uur had ons Xiome haar slijmpropje verloren. Dus weer spannende uren. Wanneer gaat ze bevallen? Ik was heel de dag thuis, maar geen verandering bij haar te merken. Om 00u besloot ik toch maar in mijn bed te kruipen. Ik dacht, ik zal de deur op een kiertje zetten, als het zover is, komt ze mij wel halen. Ze kwam eigenlijk direct op bed gesprongen en ik zag dat ze weeën had. Ik heb haar direct in de werpkist gelegd, en ja hoor, het begon. Ze had er 3 waarvan 2 dood, en eentje levend.

Dus hebben we nu een lief klein katertje, Hercule genoemd.

 

 

Vrijdag 3 Februari 2017,

13 Weken is niks hé ! Is zo voorbij.

Op 19 Januari is onze Flinn bij Wendy en Hans gaan wonen. Wat zijn die blij met zo een spook in huis. Hij heeft het al voor elkaar gekregen dat hij 'savonds mee in bed mag met Hans en Wendy. Volgens mij heeft hij hun hart nu al gestolen . Aan de foto's te zien... Daarvoor doe ik het ook hé, om mensen "britten-gek" te maken. ...Flinn

 

Floyd is op 31 Januari verhuisd naar zijn nieuw huisje. Hij doet het daar ook super goed. Een echte 'spring in t veld'. Zo is het hier maar leeg in huis .

12 Februari gaan met ons Lilly naar de internationale kattenshow in Turnhout. Hopelijk behalen wij ons laatste punt daar voor haar kampioenstitel.

 

 

Vrijdag 13 Januari 2017,

De tijd gaat té snel !!! Een nieuw jaar is weeral bezig. Hopelijk toch een beetje beter dan 2016 . Het liep niet echt van een leien dakje .

De kittens van Lilly vertrekken volgende week naar hun nieuw huisje.

Flinn gaat bij Wendy en Hans wonen in Bornem. Dus lekker dicht bij de deur. Hij is gisteren naar zijn laatste dierenarts bezoek geweest en is volledig klaar om op een nieuw avontuur te gaan .

Floyd vertrekt ook, maar op 11 weken hebben wij ontdekt dat zijn rugje krom is. Hij kan alles, maar het is waarschijnlijk al van bij de bevruchting fout gegaan. Hij is té mooi om in te laten slapen en ook veel te speels . Hij vecht hier met zijn broer en schuift door het huis.

Er worden altijd alleen maar de positieve dingen verteld maar ik wil jullie ook laten weten dat fokken niet altijd rozengeur en maneschijn is . Maar ik heb er wel veel uit geleerd.

Foto's

 

 

28 Oktober 2016

Wat is het toch een tijd geleden dat ik hier wat nieuws heb neergeschreven. Gewoonweg schandalig!! In tussen tijd is er wel veel gebeurd hier bij de poezen.

Ons Xiome haar kitten is op 17 Juli verhuisd naar Nathalie, Femke, Renske en familie. Die kregen er een deugniet bij. Wij waren van "den Elvis" (zo hadden zij hem genoemd) helemaal weg. Wij hadden het er dan ook super moeilijk mee om hem af te moeten geven. Nooit hadden wij zo een zot, lief kitten gehad. Gelukkig ging hij niet ver weg wonen. Hij bleef bij ons in het dorp.

Daarentegen had ik ons Lilly weggedaan naar Okkenbroek, maar de eerste keer bleek Lilly daar niet gedekt te zijn. Dus gingen wij op 13 Augustus met een krolse Lilly weer richting Okkenbroek. Daar ging ze 3 a 4 weken blijven. Omdat het een heel eind rijden was hadden we voor deze optie gekozen.

Buiten alle verwachtingen bleek ze na 3 weken zwanger te zijn. De stiekemerds hadden niks laten blijken, madam Lilly liet ook niet zien dat ze daar krols was. Iedereen was kei blij.

Op 20 Oktober rond 07u45 kwam mijn zoontje Maino in de kamer gelopen : "mama ! mama ! Lilly gaat bevallen". Ik wipte als een gek uit mijn bed en ja het was zover. Tegen 11u was het eerste kitten er, en het laatste om 15u30. Ze had er 3, maar eentje met een open gehemelte. We hebben dan gekozen om het te laten inslapen. Nu zijn we een weekje verder en de andere twee kittens doen het super goed. Ze groeien als kool! Lilly wil wel haar kittens overal meenemen. Want zij is een hele curieuze poes. dus hebben wij ons werk om ze steeds weer in de bench te leggen.

 

14 Juni 2016

Vandaag is het zover. Ons Lilly ga ik wegbrengen naar een dekkater. Het is wel een eindje rijden. Maar alles voor mooie kittens hé en het goede is dat de dekkater een outcross is.

Ben benieuwd.

12 Juni 2016

Vandaag ben ik met ons Lilly op show geweest in Tubize. Het was een zeer lange dag ! Geen parkeergelegenheid en aan de zaal slechts 1 dierenarts bij het binnenkomen, dit zorgde voor heel lange wachttijden en het was veel te warm in de zaal. Zo liep de show ook uit tot bijna 19 u.

Het enige positieve aan deze show is dat ons Lilly haar tweede CAC heeft behaald.

Dus nog één puntje en ze is kampioen !!

19 April 2016

Wij waren al dagen aan het wachten wanneer ons Xiome zou bevallen. Vandaag was het haar 69ste dag en er was nog steeds niks. Ik had deze week al wat raad aan mijn dierenarts gevraagd. Dus besloot ik vandaag weer contact met haar op te nemen. We hebben deze morgend dan een foto genomen en daarop leken de kittens zeer groot. Toen ik dan thuis kwam zou ik een spuitje geven om haar weeën op te wekken. Drie uur later was het nog steeds niks. Dus hebben we besloten om keizersnee uit te voeren. Van mijn dierenarts mocht ik er bij blijven, wat zeer leerzaam was.

Ze had er drie, waarvan 2 gestorven en eentje is goed.

Het is een katertje een mooi blauw bolleke.

Het was een zeer bewogen dag.

23 Februari 2016

Het grote moment waar ik al een hele tijd op aan het wachten was. Lilly de eerste keer krols. We hebben al een mooie kater op het oog. Maar we wachten nog even om haar te laten dekken.

14 Februari 2016 Valentijnsdag

Vandaag had ik vrij gekregen van werken. Nu dat ons Lilly 1 jaar en 3 maand is zijn we curieus hoe ze het ging doen op show tussen de volwassenpoezen. Ze genoot er weer helemaal van. Ze moest bij de keurmeester komen en gaf het beste van haar. Zo haalde ze haar eerste cacpunt en werd best in show.

9 Februari 2016

Ons Xiome werd krols . Ik had juist afgesproken met mijn poezenvriendin in Nederland. Dus nam ik haar mee richting Alkmaar. Zo werd ze in het koninkrijk van koning Boyd toegelaten. Ze werd echt behandeld als een koningin door Boyd en Marianne. Nu is het afwachten. 3 lange weken te gaan.

4 Februari 2016

Ik ben met heel mijn poezenkroost naar de dierenarts geweest voor hun jaarlijkse spuitjes en testen. Zo heeft Lilly ook haar hcm en pkd test goed doorstaan. Ze is er helemaal klaar voor!

6 Augustus 2015

Super lang geleden maar zoveel moeilijke beslissingen moeten nemen in de afgelopen tijd. Ons Shima is de laatste week van Juni gesterliseerd. Ze was al van Maart krols zonder ophouden . Ook heeft ze plots een knik in de staart. En van haar eerste nestje dat ik weet zijn er 3 van de 6 kittens met krulstaart . Omdat ik ook alleen maar het ras wil verbeteren heb ik deze beslissing genomen.

Nu wachten wij op ons Xiome tot die krols wordt voor haar naar haar loverboy te brengen.

21 Juni ben ik samen met mijn Lilly naar Westerlo getrokken voor haar tweede show. Spijtig genoeg was er geen concurrentie dus was het een super saaie dag voor allebei.

 

Zondag, 5 April 2015

Ik was nooit zo voor een show. Maar met Lilly erbij te krijgen wilde ik toch wel weten wat haar minpuntjes waren. Zo had ik mij ingeschreven bij belcat voor in Gent mee te doen bij beestjes en baasjes op de show. Het was een hele belevenis. Ons Lilly deed het goed, ze vond het ook helemaal niet erg te zitten in een bench en veel aandacht te krijgen . Het leek of ze ervoor gemaakt was. Buiten ons verwachtingen stond ze 2 maal op het podium. Ze werd de beste in variëteit en best in show. Wat was ik fier op mijn kleine meid.

 

Woensdag, 4 Maart 2015

Vandaag hebben wij onze officiële hk nummer ontvangen. De nummer is 20105319

Het is dus een feit!! jujh!!!

 

Dinsdag, 27 Januari 2015

Het grote moment is aangebroken. Vandaag ben ik om mijn nieuwe aanwinst gereden in Heemskerken .

Ik zal haar even voorstellen Haar volledige naam is Charly’s Brown Billy Jean. Maar wij noemen haar gewoon Lilly. Heb heel lang gezocht naar haar maar wilde een heel bol rond kopje. Zo kwam ik terecht bij Patty Sikkema. Ik had eerste keuze uit haar nestje. Ik was super blij dat ze mij vertrouwde. En dat wij een super mooi kitten erbij kregen. Het was liefde op het eerste gezicht.

 

Vrijdag 23 Januari 2015

Vandaag ging ik niks vermoedend naar de brievenbus en weet je wat erin stak ??? Jaja mijn voorlopig catterynummer. Nu wachten op inspectie.

Nog 5 keer slapen en het is zover . Ons mooi blauw bolletje ga ik halen. S'morgensvroeg vertrekken want het is een hele trip voor ons kleine Lilly.

 

Vrijdag 9 Januari 2015

Het aftellen is begonnen hier bij ons. Op 27 Januari krijgen wij er een mooi blauw meisje bij met de naam Lilly. Toen onze kleintjes vertrokken s’avonds zei mijn jongste zoon: “Nu moet Lilly komen.” Ik ben blij dat Patty mij in vertrouwen neemt en dat Lilly binnenkort bij ons is. Maar de tijd gaat snel.

 

Woensdag 7 Januari 2015

Deze week was een moeilijke week. Ja het was zover de 12 a 13 weken waren omgevlogen. Dus tijd om de kittens naar hun nieuwe baasje te laten vertrekken.

Zo was Dorie de eerste die ging . Ze gaat met Nienke en Mick en de kids wonen hun eerste huisdiertje. Ze woog bij vertrek 1kg 340. Niet slecht zij de dierenarts. Die avond was ons Xiome op zoek naar Dorie. En maar miauwen.

De volgende ochtend kwamen ze om Dizzy die heeft vanaf nu een nieuwe naam Mila Mokka haar gewicht was 1 kg 620. Ze woont nu bij Elise die 18 jaar is geworden en helpt haar mee te studeren.

Een uurtje later kwamen ze om Drum die zijn gewicht is 1 kg 540 kg . Die woont bij Rebecca en Willy. Hij noemt daar Churchill. hij heeft daar een vriendje Bowie.

Gelukkig heb ik al van alle drie de ukjes nieuws gekregen. Ze maken het goed en met leuke foto’s erbij, maakt het voor mij gemakkelijker.

 

1 December 2014

Vandaag ben ik met mijn spruitjes naar de dierenarts geweest voor hun eerste spuitje. En nog eens ontwormd ook! Ze gaven alle drie geen kick. Hij zei wat een schattige bolletjes en zijn dikkertjes. Zaterdag hebben wij dan goed nieuws gekregen dat ons Dizzy een verjaardagscadeautje is voor een kerstenkindje. Ze zijn nu zeven weken en wegen allemaal tussen de 800 en 900 Gr. De tijd vliegt.

 

27 November 2014

De kittens van Xiome zijn super spruitjes. Ze zijn allemaal bijna over de 700 Gr. Spelen kunnen ze als geen ander. Op twee dagen waren de spruitjes proper. Het kattenbakje was een snelle ontdekking. Gisteren is Melanie komen kijken naar Dorie het was liefde op het eerste gezicht. Dorie zal naar Brugge wonen. Vandaag zijn ze komen kijken naar Dizzy . Deze hebben tot Zaterdag een optie genomen op haar.

 

1 November 2014

Na een weekend lang werken , probeerde ik af en toe over huis te rijden voor ons Xiomé. Want ze was uitgerekend voor 7 oktober tot 14 Oktober . Heel vervelend dat je niet precies weet wanneer ze juist gedekt was. Maar ohh nee hoor , ons Xiomé wachten mooi tot ik thuis was op Maandag 13 Oktober was het zover. Met behulp van mij en mijn man zette ze 3 mooie kittens te wereld. Alles verliep vlotjes. De kittens begonnen direct te drinken bij mama.

Nu zijn we drie weken verder en hebben wij al zitten brainstormen naar 3 namen met een D. Want we zijn nu aan nestje D al. Onze oudste zoon kwam op de originele naam ” Drum” , vonden wij allemaal leuk. Dus het katertje zal de naam Drum krijgen. Toen waren we vertrokken en hadden snel de namen Dorie en Dizzy. Maandag zijn ze drie weken en wegen al dik over de 350 gr en meer.

 

6 Oktober 2014

De grote moment is ook aangebroken voor de kittens van Shima.

Charly woont bij Tiny en Casper en ze doopte hem met de naam krullie wullie.

Chloé gaat wonen in Zele bij Helga en Jean Pierre . Hun kater Felix van 17 jaar was een paar weken geleden gestorven . En het gemis was te groot. Maar Chloé haar knuffelgehalte was heel groot. Ze zal wel vlug de hartjes van haar baasjes veroveren.

Caramel gaat wonen bij Josiane . Zij had vorig jaar al Amor uit Shima’s eerste nestje. Ze kreeg daar zoveel liefde van dat ze een tweede wilde.

Cammy is naar Brit en Joris gaan wonen. Daar kreeg ze direct te maken met een nieuwe vriendin Sienna. Sienna blies wel naar haar, maar dat kon Cammy ook. En nu liggen ze samen op het bed van hun baasjes.

 

 

Dinsdag 2 September,

Onze Spruiten doen het prima !! Vandaag hebben we foto’s gemaakt van hen. Niet altijd de gemakkelijkste opdracht.

Voorlopig klauteren ze en huppelen ze rond in hun doos. Onze jongste zoon heeft ze deze avond maar eens op wandel gestuurd.

Hij snapt het niet goed dat ze nog in de doos spelen. Nu zijn ze 4 weken oud.

 

Nog goed nieuws : Onze Britse korthaar Xiomé is zwanger van Bono Lambrirz en zal, als alles goed gaat, bevallen rond 7 à 12 oktober

 

11 augustus 2014

De kleintjes komen goed bij ze wegen al over de 200 grammen. Het zijn geen muisjes meer, maar al kleine schattige kittens.

 

Op 3 augustus ’14 is ons Shima samen met Bever Van Ingedinge terug mama en papa geworden van vier kleine wolkjes van kittens.

Shima heeft het super gedaan. s’Morgens was ze nog komen eten en wij gaan werken toen we 3 uur later aankwamen was alles al voorbij.

Ze had het lekker op haar eentje gedaan ! ( geen pottekijkers dacht ze waarschijnlijk in haar eigen.)

Ze had ook een toffe plaats uitgekozen “de krabton” helemaal beneden. Voor haar de ideale plaats.

Wij hadden er ons nog niet aan verwacht want wij dachten dat het 5 Augustus ging gebeuren.

 

  

 

Ons Amory verhuisde eind oktober naar zee. En gaat wonen bij Josiane.

 

De grote dag brak aan voor ons Amy, 4 oktober 2013. Zij verhuisde naar de UK bij Sharon. Waar zij direct de roedel was van de bende. Ze kreeg de naam Martha bij Sharon.

 

Op 19 september 2013 verhuisde onze Alfie naar Staf, Myriam en Chicco. Waar hij al vlug dikke vriendjes werd met de hond.

 

 

Op 12 september 2013 verhuisde Axelle naar mijn ma, waar ze werd vertroeteld en leerde daar ook een puppy kennen met de naam Kato.

 

Op 10 september 2013 zijn onze twee broers de eerste kittens van Shima verhuist naar Nicole.

Bij ons kregen ze de namen Apollo en Avin mee. Bij Nicole kreeg de grootste ravotter de naam Bobke en de kalmere Marly. Zo ontstonden de rasta broers.

 

 

 

 


      topmid2      
Home Wie zijn we Onze poezen Nieuws Catterybeleid Kittenbeleid Contact Kittens Nieuwe baasjes Shows Kastraten Gastenboek Memoria
Colette is mama geworden van liefst 7 bolletjes!